Maciej Rynarzewski - mikroagencja kreatywna
+ 48 664 453 930 – maciej.rynarzewski@gmail.com
Maciej Rynarzewski - mikroagencja kreatywna
+ 48 664 453 930 – maciej.rynarzewski@gmail.com

Wiosna na talerzu

    W tym roku zima się nie popisała… i nie żałuję tego wcale. Krócej musiałem nosić nieporęczną grubą kurtkę zimową, a ciężkich butów nie założyłem ani raz (co na mojej Północy dotychczas było nie do pomyślenia). I to mnie cieszy. Cieszy mnie też rozszerzający sie wiosenny asortyment warzywniaków. W końcu mogę zjeść moje ulubione wiosenne kanapki, które smakują tak dobrze tylko o tej porze roku:

Zdjęcie przedstawia moje smakowite niedzielne śniadanie. Masterpiece sztuki kulinarnej to nie jest (nie chciało mi się rzeźbić :p), ale smaczne było. Wszystko dopełnił jeszcze kubek herbaty Tetley Earl Grey Lemon… Takie niedzielne poranki lubię.

Przyleciały już żurawie, pojawiły sie łabędzie, czasem wyjdzie słońce, tylko pomidory nadal paskudnie smakują….

Related Posts

12 Responses
  1. Fuj, że niedobra czy że brzydko pokroiłem? 🙂 A tak serio to nic, że pewnie jest hydroponiczna i smaku ma niewiele. Stanowi namiastkę tego co nadejdzie za kilka miesięcy, czyli własnych warzyw i ciepłych dni. Poza tym dodaje niezbędnego estetycznego wrażenia w kompozycji, łamiąc monotonną zieleń sałaty i ogórka, jednocześnie kontrastując z żółcią sera… hehehhe

  2. Osobiście uważam, że ser psuje tę aranżację. Gorzkawo-jednolity smak sera niszczy świeżość smaku reszty. Tu chodzi o doznania smakowe, a nie o to, żeby się zapchać tłustym nabiałem.

    Jak dla mnie, zawiodłeś… ;]

  3. @R-Chee: gratuluje R-Chee, że pierwszy raz nie zostałeś zablokowany przez skaner antyspamowy, a co do tego brązowego to zgadłeś – to salami

    @Frustrat: nie zgadzam się, bo ser dodaje do tej kompozycji właśnie odrobinę kontrastu, ja nie wiem czy już zapomniałeś smak polskiego sera, ale akurat mi smakował w tym zestawieniu. Dodanie samego mięsa do zielonego nie stworzyło by tak wyśmienitej kompozycji smakowej. Sir was needed ;]

  4. R-Chee

    Ser z sałata smakuje wyśmienicie. Z kolei do salami nigdy nie byłem przekonany.

    Ogólnie wygląda to nieźle, ale rzeczywiście powinieneś popracować nad sposobem krojenia rzodkiewek 😀

    Pzdr

  5. @ Frustrat: Nie mam Lidla w okolicy :P, ser jest z „normalnego” źródła, „Warmia” albo „Polmlek” … i wiem że zazdrościsz jadła polskiego

    @R-Chee: Wiadomo, ze lepsza byłaby jakaś Krakowska Sucha, ale ja osobiście lubię salami

    @Proday: Masło: 78% tłuszczu „zwykłego”, 15 % tłuszczu roślinnego, reszta to woda. Wina Photooshopa.

  6. haes

    Jeżeli chodzi o rzodkiewę – pokrojona dobrze, apetycznie wygląda, ale jak dla mnie generalnie to rzodkiewa smak ma paskudny i została przeze mnie wykreślona z listy warzyw jadalnych.

  7. Mnie za to nie wkręca to mix masełko…

    Zastanawia mnie ta konsekwencja w liczbie plastrów ogórka, rzodkiewki i salami na każdej kromce.

    To chyba nie jest nerwica natręctw ;-)?

  8. W sumie jak trafnie zauważyła moja ukochana ta dyskusja staje sie bezsensowna. Więc kończę dyskusję.
    Jak u Monty Pythona „Ten skecz jest głupi… przerywamy go!”